Tekst

"Billeder i Billedet"

For tiden arbejder jeg på malerier, som er inspireret af  tapetmønstres mangfoldighed gennem tiden. Moden og smagen  har ændret sig, lige som alt andet vi omgiver os med.  Jeg kombinerer forskellige tiders syn på tapeter, og mønstrene omsætter jeg til malerier i et nutidigt udtryk. For at understrege hvorfra jeg har inspirationen, arbejder jeg som regel med den afrevne form og lag på lag, som en form for collage.


Tidligere har jeg arbejdet på malerier, der omhandler indtryk fra rejser, jeg har foretaget i mit liv. Der er tale om både konkrete rejser, men også rejser forstået som forskelllige steder, jeg har boet. Det vil altså sige rejser i mere end én betydning.


I malerierne der handler om, hvor jeg har boet, indgår der altid grundplaner og referencer til netop det sted, der er afbildet. Alle former kan i princippet indgå, men præmissen er, at de både skal være personlige og almene. Andre skal også kunne nikke genkendende til indholdet. Jeg forsøger at fremkalde en tid, der har været, og som også gælder i samtiden. Det kan være oplevelser som de fleste mennesker gør sig såsom det at blive forældre. 

I billedet ”Voldumvej” indgår der bl.a. et legetøjstog, der skal symbolisere, at det var der, jeg fik min søn. Der er også en gryde i billedet med et mønster, der var moderne dengang, og det er også på mode i dag.


Jeg arbejder med akryl på lærred eller papir med forskellige teknikker; geometriske mønstre sat op mod figuration og det skitseagtige mod det detaljerede. Indbefatter motivet et ”billede” i billedet, er det ofte i en geometrisk ramme som f.eks i værket ”Mexico tur/retur,” hvor der indgår et udsnit af den tidligere koloniby San Cristobal.


Ved billedernes opbygning begynder jeg først med at male en bund, ofte i abstrakt form, hvor jeg forsøger at afspejle noget specifikt ved et pågældende land eller sted. Eksempelvis i ”Grønland tur/retur”, hvor farven er blågrå og hvid. Herefter maler jeg diverse elementer ind i billedet ét efter ét; jeg ”sampler” ud fra kriterier om både form, farve, relevans og autentisitet for at få malerierne til udtrykke lige netop det, jeg ønsker.


Annie Lund